Regionalnie, tradycyjnie i ekologicznie czyli Kulinarne Smaki Szefów Kuchni
28-11-2014
Proponujemy filmową wędrówkę kulinarną po przybytkach sztuki kulinarnej w Podkarpackiem. Oprowadzać nas po nich będzie Jagna Niedzielska rozmawiając m.in. z szefami kuchni. Na plan pierwszy „idzie” Andrzej i Karolina Więcław z Gospody u Więcławów w Leżajsku. Następnie Janusz Pyra „zdradzi” sekrety przygotowywania potraw Restauracji Zamek w Dubiecku. O walorach kuchni Restauracji Gościniec w Rzeszowie opowie Lucyna Palczak, zobaczymy także jak robi się tutaj prawdziwe proziaki. Piotr Kopacki i Anna Kołodziej - z Karczmy Pod Semaforem w Bachórzu – zrelacjonują fenomen żuru dynowskiego. Szef Kuchni Grzegorz Bednarczyk z Karczmy Polskiej w Mielcu pokaże jak zrobić coś dobrego z baraniny. A Kuchmistrz Arkadiusz Wejer z Restauracji Wesele w Rzeszowie opowie o swoich fascynacjach kuchnią podkarpacką. https://www.youtube.com/watch?v=kBZwzW7Wv-g&feature=youtu.be