Świat kasz po raz ostatni
Jeszcze tylko w sobotę, 29 listopada br., w skansenie w Kolbuszowej będzie można nauczyć się przygotowywać dania z kasz w ramach cyklu warsztatów „Nasze kasze”.
Janina Olszowy (pierwsza z lewej) przygotuje wraz z uczestniczkami i uczestnikami zajęć staropolski krupnik z grzybami, gołąbki z kaszą gryczaną, ciastka owsiane z bakaliami. Warsztaty to świetna okazja, aby spędzić czas w klimatycznej skansenowskiej kuchni, wspólnie pogotować i posmakować regionalnych potraw. Przyrządzanie dań z kasz było kiedyś bardzo popularne. Dziś moda na ten produkt wraca.
Warsztaty cieszą się popularnością, więc warto już dziś zadzwonić i zapisać się, ponieważ liczba miejsc jest ograniczona. Zapisy: tel. +48 17 227 12 96 lub e-mail: sekretariat@muzeumkolbuszowa.pl. Koszt: 25 zł od osoby.
Przepisy z dotychczas przeprowadzonych warsztatów znaleźć można na stronie www.muzeumkolbuszowa.pl.