Aktualności

Podkarpacka wołowina smakowała bardzo

  • 25-10-2014
 Paweł Krajmas
Paweł Krajmas
W sobotę, 25 października rozpoczął się I Ogólnopolski Konkurs Kulinarny w Przyrządzaniu Potraw z Wołowiny Podkarpackiej w Galerii Rzeszów. Od 12.00 z kolei rozpoczęto dzielenie – pieczonej od piątku – tuszy byka. Chętnych było dużo, najlepsze kawałki znikały szybko, a kucharze uwijali się zapełniając papierowe tacki kawałkami pieczonej podkarpackiej wołowiny. Prym wiódł w tym gronie Paweł Krajmas, z jednej strony prezes Stowarzyszenia Polska Ekologia, a zarazem szef Zakładu Mięsnego „Jasiołka” w Dukli (członek Klastra Podkarpackie Smaki), który o tę część kulinarną dla mieszkańców zadbał w całości.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION