Aktualności

Gęsina przednia w Gościńcu

  • 15-10-2014
Kuchnia Restauracji Gościniec w Rzeszowie (ul. Przemysłowa 3) intensywnie przygotowuje świętomarcińskie specjały. Upieczono już – na próbę - pasztet z gęsi i gęsich wątróbek, które podawany był z konfiturą z derenia lub żurawinową, można też było konsumować go z ziołowo-majonezowym sosem. 10 listopada br. warto będzie tu zajrzeć, bo i gęsie przysmaki będą tu wyśmienicie podane, jak i młode świętomarcińskie, polskie wino. To specjalnie dedykowane tegoroczne wino, którym tradycyjnie raczono się w naszej części Europy od 11 listopada do Świąt Bożego Narodzenia. To także środkowoeuropejska odpowiedź na francuskie wina beaujolais nouveau i włoskie novello.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION