Aktualności

Czy będzie podkarpacki cydr?

  • 07-10-2014
Cydr dostępny w Restauracji Gościniec w Rzeszowie
Cydr dostępny w Restauracji...
Zyskujący coraz większą popularność w Polsce cydr to napój alkoholowy z przefermentowanego soku z dojrzałych jabłek, bez dodatku cukru. Polski rynek cydru jest na razie rynkiem młodym, ale według niektórych ekspertów może w ciągu pięciu lat osiągnąć sprzedaż na poziomie 30-50 milionów litrów, czyli ok. 0,8-1,5 proc. rynku piwa.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION