Kulinaria na zamkowym poziomie
Restauracja Zamkowa, na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, znajduje się w XVI-wiecznym zamku w Dubiecku, którego właścicielami była m.in rodzina Stadnickich i Krasickich. Zespół dworsko-pałacowy jest jednym z najlepiej zachowanych w naszym regionie, a otaczającym fortalicjum parku rosą liczne, wiekowe dęby. Zamkowa kuchnia specjalizuje się w daniach kuchni staropolskiej. Stąd też i obecność w menu potraw typu: zupa borowikowa z cielęcymi pulpecikami, pieczony schab z dzika serwowany na maślakach duszonych w śmietanie, pieczeń z jelenia serwowana z sosem z czerwonego wina i rożkiem z ciasta francuskiego nadziewanego kaszą gryczaną, a także kaczka na karmelizowanych jabłkach w miodzie. W zakątku zamku znajduje się również winiarnia.
Więcej informacji: www.zamek.dubiecko.com