Podkarpackie jest piękne, jego część Roztocza - jeszcze bardziej
Drewniane cerkwie, kamienne bruśnieńskie krzyże, wspaniałe pałace, obronne dwory i klasztory - to wszystko ślady dawne blasku. Pieczołowicie odnawiane, ale jeszcze sporo upłynie wody, zanim to piękno zaklęte w drewnie, kamieniu i cegle zostanie przywrócone do pełnej świetności.
Ale Roztocze to także wspaniała kuchnia - pierogi z nadzieniem z karpia, chłodnik buraczany, kiełbasa z nadzieniem z ryby, karp wędzony i inne tego typu wspaniałości. Jak chcecie o tych wszystkim poczytać to zapraszam do lektury artykułu Grażyny Kubiak na portalu Małopolska24, która - razem z nami - odbyła fascynującą podróż po tej części Podkarpackiego.
http://www.malopolska24.pl/index.php/2014/09/szlak-kulinarny-podkarpackie-smaki-radruz-nowe-brusno-ruda-rozaniecka/