Nauczą się gotowania dań z kaszy
Znamy już menu warsztatów kulinarnych „Nasze kasze” w kolbuszowskim skansenie. W sobotę, 30 sierpnia br., uczestnicy pod okiem Babci Janiny Olszowy ugotują zupę z pęcaku i fasoli, zapiekankę z kaszy gryczanej z serem białym i lasowiacki „jaglak”. Warsztaty potrwają 3 godziny. W tym czasie krok po kroku uczestnicy przyrządzą dania: ugotują kasze, pokroją mięso i warzywa, wszystko zgodnie z przepisami. Potem gotowe potrawy trafią na stół. Kulminacją zajęć będzie wspólny obiad we wspaniałej atmosferze.
Zapraszamy w godz. 11.00-14.00. Koszt: 25 zł od osoby. Zapisy pod numerem telefonu 17 227 12 96 lub e-mail sekretariat@muzeumkolbuszowa.pl. Cykl warsztatów „Nasze kasze” trwa do listopada br., w czasie których ich uczestnicy gotują potrawy z kaszy w skansenowej kuchni pod okiem Janiny Olszowy.