Cydrowe szaleństwo już w sobotę w Gościńcu
Zapraszamy na degustację rzemieślniczego polskiego cydru w sobotę 19 lipca br. od godz. 14.00 w Restauracji Gościniec w Rzeszowie (ul. Przemysłowa 3). Poprowadzi je współtwórca Cydru Ignaców Tomasz Porowski, który w trakcie spotkania opowie o historii cydru (także w Polsce), o tym czym różni się cydr wielkoprzemysłowy od cydrów rzemieślniczych i czy z każdego jabłka można zrobić dobry cydr. Oprócz rocznika 2013 przyjadą z Ignacowa do spróbowania cydry „eksperymentalne”, niedostępne w sprzedaży w tym kupaż Kronselki Antonówki i Gróchówki (stara odmiana, bardzo rzadko dziś już spotykana) będzie można też posmakować oryginalnych jabłeczników z najstarszych cydrowych krain, tj. Hiszpanii (Asturia), Francji (Bretania) i Anglii (Herefordshire).