Aktualności

Ważne dla przyszłych sommelierów

  • 17-07-2014
Daniel Aniołowski, sommelier Dworu Kombornia
Daniel Aniołowski, sommelier...
Dwór Kombornia w Kombornii
Dwór Kombornia w Kombornii
Po raz pierwszy w Podkarpackiem odbędzie się trzydniowe profesjonalne szkolenie przygotowujące do objęcia stanowiska sommeliera. Organizatorem szkolenia jest Fundacja ENO Carpathian.
W odpowiedzi na brak sommelierów w restauracjach i hotelach w Podkarpackiem proponujemy pracownikom gastronomii poszerzenie swojej wiedzy i możliwość wykonywania fascynującego zawodu. Proponujemy właścicielom i osobom zarządzającym w hotelarstwie i gastronomii zainwestowanie w profesjonalną obsługę w swoim lokalu. Szkolenie odbędzie się w dniach 21-23 lipca br. i obejmuje 25 godzin szkoleń i warsztatów:
Wykłady m. in. z uprawy winorośli (w winnicy), terroir, winifikacji, przechowywania wina, topografii regionów winiarskich, języka opisu win, łączenia potraw z winami, budowania karty na uroczyste kolacje z degustacją win, nowoczesnego budowania karty win w restauracji, obrotu winami w restauracji, towaroznawstwa na barze i technik sprzedaży stosowanych w gastronomii.
Warsztaty m.in. z technik degustacji, sensorycznego rozpoznawania odmian, 100 punktowej oceny technicznej wina, wpływu smaków na odbiór sensoryczny wina, restauracyjnego serwisu wina.
Koszt szkolenie - 1500 zł - obejmuje także dwa noclegi oraz pełne wyżywienie w obiekcie Dwór Kombornia Hotel & SPA ****.
Przewidujemy specjalne ceny dla osób, które zgłoszą się na szkolenie w dniach 15 - 18 lipca br. Ilość miejsc ograniczona.
Osoby zainteresowane prosimy o kontakt. 38-420 Korczyna k/Krosna, Kombornia 1, tel.: +48 13 435 42 89, e-mail: hotel@DworKombornia.pl
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION