Aktualności

Kaszane warsztaty kulinarne

  • 27-06-2014
Chcecie poznać wiele przepisów na smaczne, proste i zdrowe dania z kasz: jaglanej, manny, gryczanej, jęczmiennej i innych. Zapraszamy do wspólnego gotowania z dyplomowaną Lasowiaczką babcią Janiną Olszowy. Od czerwca do listopada br. na warsztacie kuchennym poznamy kasze, czyli jadalne nasiona zbóż. Od wieków używane jako jeden z podstawowych składników kulinarnych w wielu kuchniach świata. Coraz rzadziej korzystamy z tego bogactwa. Pierwsze spotkanie już 28 czerwca br. (sobota) w godz. 11.00-14.00. w kolbuszowskim parku etnograficznym. Liczba miejsc ograniczona, koszt 25 zł/osoba.
Menu na 28 czerwca:
- krupnik wykwintny ze świeżymi grzybami
- kasza gryczana z boczkiem i suszonymi śliwkami
- słodka zapiekanka z kaszy jaglanej z rodzynkami
Zapisy tel. +48 17 227 12 96 lub mail: sekretariat@muzeumkolbuszowa.pl. Szczegółowe informacje www.muzeumkolbuszowa.pl/wydarzenia/302-warsztaty-nasze-kasze.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION