Dobre sery i wino będą w Sandomierzu
Czas Dobrego Sera w Sandomierzu odbędzie się w dniach 21-22 czerwca br. Tematem przewodnim IV Ogólnopolskiego Festiwalu Nieskończonych Form Mleka będą sery z pleśnią niebieską (pencilium roqueforti). Informacji na ten temat szukajcie albo u nas, albo na profilu www.facebook.com/CzasDobregoSera.
Oprócz serów z Ranczo Frontiera na Mazurach będzie można posmakować Serów Austriackich, Sery Basi, czyli sery z Wiżajn wytwarzane przez Basię i Mariusza Żeliszczaków oraz ekologicznych tradycyjnych serów kozich od Maziejuków z beskidzkiej Mszany (Podkarpackie). Podczas 10 laboratoriów smaku pojawią się wyjątkowe konfitury stworzone dla serów i przygotowane przez Towary Niezwykłe.
Poza serowarami, w tym roku do Sandomierza zawitają również trzy lokalne winnice: Nad Jarem, Winnica Płochockich i Winnica Sandomierska, a także podkarpacka Winnica Sztukówka.