Aktualności

Mieleckie czekadełko marzeń

  • 08-04-2014
Kilka dni temu prezentowana była na stronie idea czekadełek czyli delikatnych przystawek, które otrzymuje klient czekając na właściwe danie główne. W Karczmie Polskiej w Mielcu serwowane jest coś, co można uznać za klasyczne podkarpackie czekadełko. Na niewielkim talerzyku, ładnie ułożone leżą obok siebie: gałki smalcu ze skwarkami, pocięte w słupki kiszone ogórki, masełko z czosnkiem, a do tego kromki razowego chleba i świeżutkie, jeszcze ciepłe proziaki. Nawet ten drobiazg świadczy najlepiej o tym, że jest to niebanalna restauracja, dodatkowo wyróżniająca się oryginalnym wystrojem wnętrz, niepowtarzalną atmosferą, swojskim klimatem. I dlatego m.in. jest na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION