Kolejne w tym roku spotkanie Rady Klastra Podkarpackie Smaki, którego Stowarzyszenie „Pro Carpathia” jest moderatorem, zaowocowało przyjęciem do klastra nowych firm. W sumie są to już 62 podmioty z terenu województwa podkarpackiego i klaster staje się powoli jednym z większych w kraju klastrów zrzeszający przedsiębiorstwa i instytucje z sektora przetwórstwa rolno-spożywczego i jego otoczenia.
Tym razem członkami klastra została rodzinna firma RAVIX Barbara Dygdoń i Paweł Dygdoń z Dębicy. Jest to producent naturalnych, bez konserwantów zup: żurku, barszczu białego i czerwonego w szklanych butelkach, sygnowanych miejscem pochodzenia „z Wolicy”. Są one wytwarzane metodą tradycyjną w efekcie czego powstaje produkt, który charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem, barwą oraz gęstością. Barszcze i żurek są dziełami, które tworzą według własnych receptur, a półprodukty skupują od podkarpackich rolników.
Drugim podmiotem jest Podkarpackie Centrum Hurtowe AGROHURT S.A. z Rzeszowa organizujący podmiotom zewnętrznym pomoc techniczną w sprzedaży żywności ekologicznej, artykułów rolno-spożywczych, chemii gospodarczej, kwiatów ciętych i doniczkowych, artykułów przemysłowych, środków ochrony roślin, drobiu i innych zwierząt.