Kociołek szczęścia
Składniki: (porcja na 20 osób) 1 kg pieczarek (pieczarki usmażyć na maśle), 1 kg czerwonej papryki, 6 cebul, 1 słoik ogórków konserwowych, 1 kapusta pekińska, 6 marchewek, 1 kg mięsa mielonego wieprzowego + bułka + 2 jajka, 1 mały koncentrat pomidorowy, 3 piórka czosnku, mała vegeta, 1 l oleju, 1 masło, sól, pieprz, papryka słodka
Wykonanie: Wszystkie warzywa pokroić w paski, dusić oddzielnie na rozgrzanym oleju. Połączyć razem, dodać koncentrat, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Mięso, namoczoną i przeciśniętą bułkę, jajka, czosnek połączyć razem, wymieszać, doprawić do smaku. Uformować małe pulpeciki, obsmażyć na oleju i połączyć z warzywami.
Przepis: Koło Gospodyń Wiejskich, Buków (gmina Haczów)