, 30 Sierpienia 2015
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Polecane strony:

Dania i potrawy

Kociołek szczęścia

Składniki: (porcja na 20 osób) 1 kg pieczarek (pieczarki usmażyć na maśle), 1 kg czerwonej papryki, 6 cebul, 1 słoik ogórków konserwowych, 1 kapusta pekińska, 6 marchewek, 1 kg mięsa mielonego wieprzowego + bułka + 2 jajka, 1 mały koncentrat pomidorowy, 3 piórka czosnku, mała vegeta, 1 l oleju, 1 masło, sól, pieprz, papryka słodka

Wykonanie: Wszystkie warzywa pokroić w paski, dusić oddzielnie na rozgrzanym oleju. Połączyć razem, dodać koncentrat, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Mięso, namoczoną i przeciśniętą bułkę, jajka, czosnek połączyć razem, wymieszać, doprawić do smaku. Uformować małe pulpeciki, obsmażyć na oleju i połączyć z warzywami.

Przepis: Koło Gospodyń Wiejskich, Buków (gmina Haczów)
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION