KALENDARZ IMPREZ

Wtorek, 28 Czerwca 2016
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Dania i potrawy

Kociołek szczęścia

Składniki: (porcja na 20 osób) 1 kg pieczarek (pieczarki usmażyć na maśle), 1 kg czerwonej papryki, 6 cebul, 1 słoik ogórków konserwowych, 1 kapusta pekińska, 6 marchewek, 1 kg mięsa mielonego wieprzowego + bułka + 2 jajka, 1 mały koncentrat pomidorowy, 3 piórka czosnku, mała vegeta, 1 l oleju, 1 masło, sól, pieprz, papryka słodka

Wykonanie: Wszystkie warzywa pokroić w paski, dusić oddzielnie na rozgrzanym oleju. Połączyć razem, dodać koncentrat, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Mięso, namoczoną i przeciśniętą bułkę, jajka, czosnek połączyć razem, wymieszać, doprawić do smaku. Uformować małe pulpeciki, obsmażyć na oleju i połączyć z warzywami.

Przepis: Koło Gospodyń Wiejskich, Buków (gmina Haczów)
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION