KALENDARZ IMPREZ

Wtorek, 26 Maja 2020
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktualności

EKO nowość ze SMAK-GÓRNA

  • 04-12-2019

Z dobrego mięsa powstają dobre wędliny - to banał. Jednak od tego jak hodowane są zwierzęta, czym karmione, a także od procesu technologicznego przerabiającego surowiec zależy jakość produktu końcowego, czyli np. wędliny lub wyrobu garmażeryjnego.

Rolnik dostarczający mięso eko do masarni musi uzyskać wcześnie certyfikat. W zakładzie przetwórczym nie stosuje się żadnych niepotrzebnych dodatków: konserwantów, wzmacniaczy smaków itp. On także musi uzyskać certyfikat, aby móc produkować.

Zatem już na starcie rolnik dostarcza wysokiej jakości surowiec, w pełni naturalny i wolny od chemii. I z niego w Zakładzie Mięsnym SMAK-GÓRNO w Górno powstaje… kiełbasówka eko - wyrób ekologiczny – będący konserwą wieprzową średnio rozdrobnioną. Jej składniki to mięso wieprzowe eko 87%, woda, żelatyna wieprzowa eko, sól warzona, przyprawy eko (pieprz, czosnek), i cukier trzcinowy eko.

Jak smakuje? To zupełnie inny smak niż klasyczne tego typu produkty. Spróbujcie, tę nowość można kupić w naszym e-sklepie Podkarpackie Smaki:

https://www.sklep.podkarpackiesmaki.pl/service/search?category=&phrase=kie%C5%82bas%C3%B3wka
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION