Aktualności

„Boska” gęsina w Przemyślu

  • 08-11-2019
Maciej Łabuński, szef kuchni i właściciel
Maciej Łabuński, szef kuchni i...
Carppacio z gęsi z dereniem
Carppacio z gęsi z dereniem
Pierożki faszerowane gęsimi żołądkami
Pierożki faszerowane gęsimi...

W czasie weekendu, 8-10 listopada br., codziennie od godz. 17.00 w Restauracji BOSKO w Przemyślu (ul. Władycze 1) będziemy karmieni pysznymi daniami w połączeniu ze specjalnie dedykowanymi winami z Winnicy Turnau: ponownie jak rok temu będzie to wino białe na bazie Solarisa oraz czerwone na bazie szczepu Rondo.



Propozycja przystawki to carppacio z gęsi z dereniem i orzechami włoskimi z oliwą lawendową. Zupa to bulion z gęsi z duszonym na maśle boczniakiem i lanymi kluseczkami. Z kolei danie główne to niezrównane pierożki faszerowane gęsimi żołądkami w muślinowym puree z dyni z wędzoną, kwaśną śmietaną.


To wyjątkowo pyszne propozycje kulinarne dla spędzenia wieczoru w Restauracji BOSKO, a rezerwując stolik (tel. +48 574 433 858) pomagacie przywracać gęś na polskie stoły.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION