KALENDARZ IMPREZ

Środa, 22 Stycznia 2020
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Aktualności

Gęsina na św. Marcina w Bosko

  • 03-11-2019

Maciej Łabuński, szef kuchni i właściciel Restauracji BOSKO w Przemyślu zaprasza w najbliższy weekend (8-10 listopada br.). Wydarzeniu towarzyszyć będą dania z najlepszej jakości gęsiną, doskonałe polskie wina i niepowtarzalny klimat. W tym roku w doborowym towarzystwie wraz z restauracjami z całej Polski będzie nad Sanem okazja do świętowania.

 

Kto z nas wie, jak smakuje gęsina? A przecież polska gęś owsiana to arystokracja wśród drobiu. Doceniają ją zagraniczni smakosze, szczególnie na tak wybrednym rynku niemieckim. Warto, by i na naszych stołach pojawiła się od czasu do czasu. Polską tradycją jest gęś pieczona z jabłkami. Dzięki akcji „Gęsina na św. Marcina” dziesiątki restauracji w Polsce będą miały przygotowane minimum trzy autorskie przepisy, które przez cały czas trwania akcji będą dostępne w menu.

 

W czasie weekendu, 8-10 listopada br., codziennie od godz. 17.00 w Restauracji BOSKO w Przemyślu (ul. Władycze 1) będziemy karmieni pysznymi daniami (szczegółowe menu niebawem) w połączeniu ze specjalnie dedykowanymi winami z Winnicy Turnau: ponownie jak rok temu będzie to wino białe na bazie Solarisa oraz czerwone na bazie szczepu Rondo.

 

Rezerwacje stolików tel.: +48 574 433 858.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION