Aktualności

Pieką nieustannie od 143 lat

  • 06-06-2019

Fabryka Ciast i Cukrów Dr Stanisława Gurgula z Jarosławia to najdłużej – nieprzerwanie – działające przedsiębiorstwo z sektora przetwórstwa spożywczego w województwie podkarpackim. Została ona założona przez pradziadka obecnego udziałowca Stanisława Gurgula w 1876 r., produkowała bardzo szeroki asortyment wyrobów cukierniczych. Obecnie fabryka specjalizuje się w wypieku biszkoptów podłużnych.

 

Biszkopty Lady Fingers to delikatne ciastka o podłużnym kształcie, kruchej konsystencji i jednolitej, złocistej barwie. Smak mają lekko słodki, właściwy dla tego rodzaju wyrobu i użytych składników. Mogą stanowić podstawę tortów, ciast.

Składniki: mąka pszenna typ 650, jaja świeże, cukier biały, miód wielokwiatowy, wodorowęglan amonu – substancja spulchniająca

Niezrównane biszkopty jarosławskie dostępne w e-sklepie Podkarpackie Smaki.

 

https://www.sklep.podkarpackiesmaki.pl/produkt/slodkosci/biszkopty-lady-fingers-dr-gurgul-150g-z-widokiem?fbclid=IwAR1a31l1dCMlaQCisx7TaqcGs9BRdfy_aq_ACB0oC35w-hPNnVXDN8TgQQk

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION