Podkarpacki Challenge w wykonaniu vlogerki Renaty Marony z Zabierzowa, która oprócz tworzenia prawdziwej, domowej kuchni według przepisów robionych z sercem i pasją ma w swojej historii również uczestnictwo w drugiej edycji „Hell's Kitchen - Piekielnej Kuchni”.
Jeden z odcinków jej kanału kulinarnego na Youtube powstał we współpracy z samorządem województwa podkarpackiego. Otrzymała ona w grudniu 2018 r. w świątecznym prezencie drewnianą skrzynię pełną – dosłownie – podkarpackich smaków czyli tradycyjnych i ekologicznych wyrobów wysokiej jakości. W większości ich źródłem był sklep internetowy www.sklep.podkarpackiemsmaki.pl Znalazło się w nim miejsce m.in. na wyroby z mleka koziego z Ekologicznego Gospodarstwa Rolnego FIGA Maziejuków z Mszany, przetwory z derenia od Rysia Karpackiego z Przemyśla, miody, sanocki olej, czekolady z derenia, przekąski z Zakładu Pieczywa Trwałego z Rzeszowa oraz herbaty owocowe od Becla.pl z Handzlówki.
Renata Marona w ramach odcinka poświęconego podkarpackiej tradycji dobrego smaku przygotowała rusińskie (łemkowsko-bojkowskie) hreczanyki wzbogacone o podkarpacki ser kozi.
Bezpośredni dostęp:
https://www.youtube.com/watch?v=lKnL3zYabEc&fbclid=IwAR3RryOF8kmIvx26PXc6_WepgDouEqD3mGmmWLfFWYy6oczza60lGzOMgMs