Już trzecie pokolenie rodziny Osip angażuje się w branżę wędliniarską. Masarnia w Wierzawicach koło Leżajska - prowadzona od 2012 r. przez Zygmunta Osipa - to klasyczna firma rodzinna, w której pracuje także jego żona, trzy córki i dwaj synowie oraz synowa.
Masarnia OSIP jest spełnieniem marzeń ojca Zygmunta Osipa, który był wziętym rzeźnikiem, a swoje rzemiosło opierał na tradycyjnych, przekazywanych z pokolenia na pokolenie, często teraz odnajdywanych po latach recepturach. Wytwarzane w masarni typowo swojskie wyroby są elementem kontynuacji rodzinnej tradycji. Dzięki tym przepisom, opartym przede wszystkim na prostocie wykonania oraz rodzimym surowcu, ich wędliny cechuje niepowtarzalny smak.
Specjalnością masarni są klasyczne, naturalnie wędzone wyroby. Zakład przerabia miesięcznie ok. 12 ton mięsa, z których powstają szynki, schaby, kiełbasy szynkowe, kiełbasy wiejskie, balerony, kabanosy, polędwiczki, boczki, pieczenie rzymskie, pasztety i salcesony.
Dystrybucja w dużym stopniu oparta jest o własny firmowy sklep oraz dwa sklepy mobilne, które często spotkać można na większych imprezach targowych w centralnej części województwa.
Cztery z ich wyrobów, sygnowane określeniem geograficznym z Wierzeic, czyli dawnej nazwy wsi Wierzawice w powiecie leżajskim, wpisane zostały w 2015 r. na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Są to baleron tradycyjny, polędwiczka wędzona, kiełbasa swojska i boczek wędzony.