Nowi członkowie dołączyli do Klastra Podkarpackie Smaki
W dniu 21 czerwca br. odbyło się Posiedzenie Rady Klastra Podkarpackie Smaki, podczas którego przyjęto dwóch nowych członków Klastra. Obecnie Klaster liczy już 27 członków.
Klaster regionalnie smakowity
Po trzech miesiącach działania Klastra Podkarpackie Smaki do jego 21 członków założycieli doszły cztery kolejne podmioty. Do końca roku powinno nas być już co najmniej 50 – mówi Krzysztof Staszewski, prezes Stowarzyszenia „Pro Carpathia”, organizacji będącej koordynatorem Klastra. W czwartek 19 kwietnia br. kilkanaście przedsiębiorstw produkujących wyroby tradycyjne i ekologiczne z terenu województwa podkarpackiego jedzie na jedną z największych imprez targowych w Warszawie
Przyjęcie czterech nowych członków do Klastra Podkarpackie Smaki
W dniu 16 kwietnia br. odbyło się Posiedzenie Rady Klastra Podkarpackie Smaki, podczas którego przyjęto czterech nowych członków Klastra. Obecnie Klaster liczy już 25 członków.
Zaproszenie skierowane do producentów żywności tradycyjnej, regionalnej i ekologicznej z terenu województwa podkarpackiego na wspólny wyjazd na II Targi Produktów Regionalnych „Regionalia" w dniach 19-21 kwietnia br. w centrum targowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie przyniosło efekt. Zgłosiło się już szereg producentów z branży mięsnej, piekarnicze, cukierniczej i przetwórstwa owoców i warzyw. Ostateczny termin zgłoszeń mija 15 marca br.
Podkarpacki klaster żywności tradycyjnej
Wywiad z Krzysztofem Staszewskim, prezesem Stowarzyszenia „Pro Carpathia”, które zajmuje się koordynacją działań Klastra „Podkarpackie Smaki”
Klaster "Podkarpackie Smaki" już działa !
16 stycznia br. Stowarzyszenie „Pro Carpathia” z Rzeszowa – wraz z 20 przedsiębiorstwami i instytucjami z terenu województwa podkarpackiego – utworzyło nowy klaster zrzeszający wytwórców produktów tradycyjnych, regionalnych, lokalnych i ekologicznych. Celem nowego klastra jest wspomaganie współpracy w zakresie promocji i produkcji żywności opartej na tradycji.